DZIEKANAT czynny PON, WT, ŚR, PT 8:00-15:30, SOB 8-14 we czwartki i niedziele DZIEKANAT nieczynny
KANCELARIA czynna WT, ŚR, PT, 11-14 SOB 9-14 w poniedziałki, czwartki i niedziele KANCELARIA nieczynna

Uwaga studenci kierunku Dietetyka – nowy rachunek bankowy: 92 1020 5242 0000 2502 0273 9977

Szczegóły dotyczące efektów kształcenia realizowanych w ramach poszczególnych przedmiotów można odnaleźć w zakładce „Dla studenta- Sylabusy”

Studia podyplomowe „Dietetyka w zdrowiu i w chorobie” organizowane są przez kierunek studiów Dietetyka na Wydziale Profilaktyki i Zdrowia Niepublicznej Wyższej Szkoły Medycznej we Wrocławiu.

Studia skierowane są do absolwentów szkół wyższych (ze stopniem inżyniera, magistra) oraz licencjackich zainteresowanych żywieniem różnych grup ludności, poradnictwem dietetycznym, żywieniem zbiorowym i naukami pokrewnymi oraz poznaniem przedmiotów o tej tematyce.  Studenci zapoznają się ze sposobami żywienia w rożnych jednostkach chorobowych, zaburzeniach metabolicznych, zaburzeniach odżywiania o podłożu psychogennym i innych. Nasze zdrowie zależy od pożywienia i właściwego odżywiania.

Zajęcia w formie wykładów,  ćwiczeń i seminariów oraz praktyki  w poradni żywieniowej i zakładach żywienia zbiorowego prowadzone przez specjalistów z zakresu zaburzeń odżywiania i ich naprawy odpowiednim, indywidualnie dobranym postępowaniem dietetycznym stanowią źródło poznania ogromnej wiedzy praktycznej niezbędnej w walce z otyłością i chorobami dietozależnymi.

Kształcenie na studiach podyplomowych kończy się uzyskaniem kwalifikacji podyplomowych, czego potwierdzeniem jest świadectwo ukończenia studiów podyplomowych.

Czas trwania studiów: 2 semestry w wymiarze 570 godzin, w tym 45 godzin praktyki.
Studia podyplomowe są płatne. Obowiązująca cena nie ulegnie zmianie w trakcie trwania studiów. Istnieje możliwość wnoszenia opłat w miesięcznych ratach.

Możliwość dofinansowania / sfinansowania studiów podyplomowych
Informujemy, że osoby bezrobotne, osoby poszukujące pracy spełniające kryteria oraz osoby pracujące w wieku 45 lat i powyżej mogą w Urzędzie Pracy właściwym dla swojego miejsca zamieszkania dowiadywać się o możliwość sfinansowania/dofinansowania studiów podyplomowych.

Studia podyplomowe mogą być również dofinansowywane w ramach projektu Aktywizacja Dolnośląskiego Rynku Pracy realizowanego przez Dolnośląską Agencję Współpracy Gospodarczej – więcej szczegółów tutaj:

Aktywizacja Dolnośląskiego Rynku Pracy.

Dodatkowe informacje osoby zainteresowane mogą uzyskać pod numerem telefonu: 71 321 11 54 lub 71 322 15 48 lub drogą elektroniczną: email: nwskwroclaw@op.pl 

Grupa treści podstawowych

  • Chemia i biochemia żywności
  • Analiza i ocena jakości żywności
  • Fizjologia trawienia i wchłaniania
  • Podstawy parazytologii

Grupa treści kierunkowych

  • Towaroznawstwo, technologia żywności i potraw
  • Mikrobiologia ogólna i żywności
  • Bezpieczeństwo żywności. Systemy zapewniania jakości w żywieniu zbiorowym
  • Związki biologicznie czynne w żywności
  • Żywienie człowieka
  • Wybrane zagadnienia z toksykologii i higieny żywności
  • Poradnictwo żywieniowe
  • Żywienie kliniczne dzieci i dorosłych
  • Alergie pokarmowe
  • Zaburzenia odżywiania o podłożu psychogennym
  • Podstawy dietetyki
  • Doustna suplementacja pokarmowa
  • Żywienie w wybranych jednostkach chorobowych
  • Żywienie osób starszych

Przyszli studenci Niepublicznej Wyższej Szkoły Medycznej muszą legitymować się dyplomem szkoły wyższej (ze stopniem inżyniera, magistra) lub licencjackiej oraz dobrym stanem zdrowia, umożliwiającym pracę w zawodzie.

Do dyplomu należy dołączyć 3 zdjęcia

Pozostałe dokumenty (druki: kwestionariusz, umowa i zaświadczenia lekarskie) kandydat otrzyma przy zgłoszeniu się w Dziekanacie Uczelni.

Student NWSM pozostaje pod opieką lekarza medycyny pracy z ramienia Uczelni.

Studia prowadzone systemem niestacjonarnym są realizowane w soboty i niedziele.

Budynek Uczelni przystosowany jest do potrzeb osób niepełnosprawnych

Obowiązuje kolejność zgłoszeń!

Rekrutuj na ten kierunek!

Copyright © 2022 Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna. Wszelkie prawa zastrzeżone.